Sunday, April 1, 2007

ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΣΑΙΞΠΗΡ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ...!!


Παρασκευή βράδυ(εχθές) και αποφασίζω να βγάλω πάλι την καλλιτεχνική μου φύση και ως γνωστή θεατρόφιλη αφιερώνω τη βραδιά μου βυθισμένη σε μια καρέκλα ανάμεσα σε τόσες άλλες στο κοινό του θεάτρου...
Δεν έχω ιδέα τι πρόκειται να δούμε...αφού στη Θεσσαλονίκη δε μας κάνουν την τιμή και πολλοί θίασοι και με το που έρχεται κάποια παράσταση πηγαίνω χωρίς να το ψάξω και πολύ!
Η ώρα είναι 21:00..και περιμένουμε, και περιμένουμε...κλασική ελληνική συνήθεια...στήσιμο το λένε, το κάνω κι εγώ!!..κι αρχίζω να σκέφτομαι "Ωχ!Τι βλακεία θα δούμε πάλι....."
Η ώρα 21:15..και περιμένουμε, και περιμένουμε.. "Σίγουρα βλακεία θα'ναι, τουλάχιστον έχουμε καλή θέση, θα βρούνε στόχο οι ντομάτες μας!"
Η ώρα 21:25..και έχει μόλις χτυπήσει το δεύτερο καμπανάκι...Μα πόσο ακόμα θα περιμένουμε??Και χωρίς να χτυπήσει τρίτο καμπανάκι βγαίνει ο Γεράσιμος Γεννατάς στη σκηνή..!...
ΕΕΕ!Δεεεν θα πω πολλά...απλά μετά από αυτή την παράσταση υποκλίνομαι στο ταλέντο αυτών των ανθρώπων!
Αυτό που μας έδειξαν ήταν ολόκληρος ο Σαίξπηρ - και τα 37 έργα - ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΩΡΑ!
Κι αυτό γιατί : "Η συντομία είν της σοφίας η ψυχή" (Αμλετ II ii 90)
Ήταν η πιο τρελή, πιο γρήγορη, πιο παράξενη παράσταση που έχω δει και ταυτόχρονα τόοοοσο αστεία!Και να που παρόλα αυτά όλες οι παλιότερες κριτικές την χαρακτήριζαν ανεκδιήγητη σαχλαμάρα!! Από υπόθεση δεν καταλάβαινες και πολλά αφού ήταν ένα μπέρδεμα όλων των σαιξπηρικών ιστοριών...αλλά από υποκριτικό ταλέντο άφθονο!
Πραγματικά τους θαύμασα και αν έπαιρνε παράταση θα σας συνέστηνα να πάτε να την δείτε κι εσείς αλλά δυστυχώς αύριο είναι η τελευταία παράσταση...Όποιος θέλει να προλάβει ας τρέξει λοιπόν!
Κι αν έχετε ενδοιασμούς σας λέω ότι η πραγματική διάρκεια του έργου δεν είναι μόνο μία ώρα αλλά περίπου δύο(σίγουρα θα το χορτάσετε!).
Επίσης όπως μας λένε οι ηθοποιοί στην αρχή του έργου "Αυτό που θα σας παρουσιάσουμε είναι Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα-ή αλλιώς τα λεφτά σας πίσω. Ναι, δεν ακούσατε λάθος!"
Αυτά! Δεν περιγράφω άλλο!!Είναι σαφές ότι τουλάχιστον είχα ένα ευχάριστο βράδυ, δεν βαρέθηκα, δε νύσταξα, και τελικά δεν ζήτησα τα λεφτά μου πίσω!!!!!!

No comments: