Saturday, December 15, 2007

*Επιτέλους…… ΕΙΔΑΜΕ ΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ!!!!!!!

Προφητική αποδείχτηκε τελικά η «χιονισμένη», και μες το κλίμα των εορτών, αλλαγή στο φόντο του blog μου! Τα χιόνια που πέφτουν εδώ αποφάσισαν σήμερα να πέσουν και έξω, στους δρόμους, τις σκεπές και τα καμπαναριάαα!!! Γιούπι!! Η ευχή μου για White Christmas είναι κοντά στο να πραγματοποιηθεί… ή τουλάχιστον White Days of Christmas! Ευχαριστώ Άγιε μου Βασίλη!

Να τον ακούτε τον Σάκη.. τον Αρναούτογλου φυσικά εννοώ! Τα προέβλεψε όλα στο 15 λεπτο δελτίο του. Ο οποίος Σάκης, παρεπιπτόντως, έχει δεχτεί ουκ ολίγες προτάσεις από διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς για να εκφωνεί το δελτίο καιρού, αλλά αυτός ΒΡΑΧΟΣ! Δεν δέχεται να πάει πουθενά, εκτός εάν του παραχωρήσουν το 15 λεπτο που απαιτεί, δε συμβιβαζόμαστε με τρίλεπτα κύριε μου!!

Και επανέρχοντας στη χιονισμένη Θεσσαλονίκη που αντίκρυσα σήμερα…. Πολύ μου αρέσει που ο φετινός χειμώνας είναι διαφορετικός από τον περσινό. Επιτέλους λίγο κρύο και αληθινά χριστουγεννιάτικο κλίμα.. Και φυσικά λειτουργούν από νωρίς και τα χιονοδρομικά! Όχι σαν πέρσι που με το ζόρι ανοίγανε και μάλιστα κάποια από αυτά με τεχνητό χιόνι. Ευκαιρία για χειμερινές αποδράσεις, ευκαιρία για τα λεγόμενα city break! Κι αν δεν είστε fun του είδους (βλ. σκι, snowboard, χιονοπόλεμος και ελκηθράκια), εεε τότε βάλτε πλώρη για εξωτερικό:

Ναι, ναι…. Η Θεσσαλονίκη κάνει βήματα μπροστά! Μετά το επερχόμενο μετρό και τη διευκόλυνση των αστικών μας μετακινήσεων, ήρθε η ώρα για νέες εναέριες παροχές…Για όσους δεν το πήραν ακόμα είδηση, με το νέο έτος ξεκινάνε οι πτήσεις από Θεσσαλονίκη προς Λονδίνο με easyjet, δηλαδή αρχίζει η μάχη της αναζήτησης της φθηνότερης πτήσης!! Οπλιστείτε λοιπόν με υπομονή-επιμονή και μια πιστωτική ή χρωστική κάρτα και ας κάνουμε την απόδραση του Σαββατοκύριακου βόλτα για ψώνια στα Harrods (λέμε τώρα!) ή για καφέ στη Piccadilly SquareWhy not, και προβολή κλασικής λονδρέζικης θεατρικής παράστασης!

Όπου λοιπόν κι αν βρισκόμαστε, με χιόνια ή χωρίς, στην αγαπημένη μας (και ώρες ώρες αφόρητη) πόλη ή σε κάποιο παραδοσιακό χωρίον…. εεεε, ας περάσουμε όσο πιο όμορφα μπορούμε όλες αυτές τις μέρες… οι οποίες μέρες βέβαια παραμένουν ίδιες με τις προηγούμενες και τις επόμενες, αλλά δεν είναι κακό να ζήσουμε και λίγο σε τούτο το «παραμύθι» των Χριστουγέννων!

….Πάρτε μολύβι και χαρτί και στείλτε το γράμμα σας στο Άι-Βασίλη, διώξτε με κάθε τρόπο τα καλικαντζαράκια, κρεμάστε τις κάλτσες σας στο τζάκι και προσευχηθείτε να τύχετε το χρυσό φλουρί της βασιλόπιτας και να σας κάνει ποδαρικό ο πιο γουρλής άνθρωπος του κόοοοοσμου!!!!

Live the spirit of Xmas…..

3 comments:

Sotona Dos said...

Καλα Χριστουγεννα και σ`εσενα!

Funny said...

Merry Christmas to u too...
Ωραίο το blog σου, και ιδιαιτέρως οι επιλογές των τραγουδιών... - τις αντέγραψα ήδη όλες! ;-) -

W@bbs said...

Αν και δεν είμαι παιδί των Χριστουγέννων και το χιόνι δεν είναι το αγαπημένο μου καιρικό φαινόμενο ελπίζω να έχεις White Christmas!